Πίσω 
Γενικό Λύκειο Νέων Μουδανιών -
https://lyk-n-moudan-new.chal.sch.gr


ΤΟ ΓΕ.Λ. Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ KA229 2018-2020!

Δημοσιεύτηκε στις 05-12-2018 by ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ στην κατηγορία Βουλή των εφήβων - Ευρωπαϊκά προγράμματα


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφέρει κάθε χρόνο σε όλα τα σχολεία της Ευρώπης τη δυνατότητα να καταθέσουν προτάσεις εκπαιδευτικών προγραμμάτων και μετά από μια αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης επιλέγει και χρηματοδοτεί ορισμένα μόνο από αυτά για συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus+.
Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει τη συνεργασία σχολείων από διαφορετικές χώρες με στόχο να έρθουν σε επαφή οι νέοι  με ευρωπαίους συνομήλικούς τους και συνοδεύεται από ανταλλαγές επισκέψεων  με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλαμβάνει όλα τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής.
Για πρώτη φορά το Γενικό Λύκειο Ν. Μουδανιών έχει επιλεγεί για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ  σχολείων, Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης, Erasmus+» με τίτλο “Migration biografies - Europe on the move” το οποίο θα ολοκληρωθεί μέσα στα ακαδημαϊκά έτη 2018-2020.  
Τα σχολεία που θα συμμετέχουν είναι:

Οι επισκέψεις έχουν προγραμματιστεί για τις αρχές Δεκέμβρη στη Γερμανία, για τον Μάρτιο (περίπου) στην Πορτογαλία, ενώ θα υποδεχτούμε με τη σειρά μας τους μαθητές των άλλων χωρών στα Ν. Μουδανιά τον Νοέμβρη του 2019. Η τελευταία επίσκεψη θα γίνει στην Ιταλία αργότερα, την άνοιξη του 2020.
Για την πραγματοποίηση του προγράμματος επιδόθηκε επιστολή σε όλους τους γονείς-κηδεμόνες των μαθητών-τριών της Α Λυκείου, και μετά από διαδικασία κλήρωσης, επιλέχθηκαν 19 μαθητές-τριες που θα εκπροσωπήσουν το σχολείο μας.
Η παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος αποτελείται από τους-τις εξής καθηγητές-τριες:

  • ΑΒΡΑΜΗ ΙΩΑΝΝΑ, ΠΕ06 ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ
  • ΒΕΡΝΑΔΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ  ΠΕ02 ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ 
  • ΖΩΓΡΑΦΑΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ, ΠΕ02 ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
  • ΚΑΡΑΤΣΟΜΠΑΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΠΕ06 ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ
  • ΚΟΡΑΒΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ, ΠΕ02 ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
  • ΚΟΥΡΜΠΕΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΠΕ02 ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
  • ΜΑΛΑΚΟΥΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΕ86 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
  • ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΠΕ07 ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ
  • ΤΖΟΥΒΑΡΑ ΑΝΝΑ, ΠΕ02 ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

Ήδη, στα μέσα Οκτωβρίου ομάδα εκπαιδευτικών του σχολείου μας συμμετείχε στην 1η εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος στην πόλη Rutigliano (Bari) στην Ιταλία, όπου συμφωνήθηκαν οι όροι πραγματοποίησης και καθορίστηκαν οι αρμοδιότητες των μελών του.

Οι πρώτες μας εντυπώσεις είναι ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να οδηγήσει το σχολείο μας σε νέες δημιουργικές οδούς ,
και για αυτό έχουμε αναλάβει τη δέσμευση, όλη η ομάδα του προγράμματος, να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα όσο καλύτερα μπορούμε, με μεράκι, ζήλο και διαρκώς αυξανούμενη δημιουργικότητα. 

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί, ότι εμπνευστής και κύριος υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο κ. Κόραβος Φίλιππος με την πολύτιμη συμπαράσταση της κ. Βερναδάκη  Κωνσταντινιάς και της κ. Τζουβάρα Άννας, όπως επίσης σημαντική συμβολή είχε και η κ. Ζωγραφάκη Βασιλεία, που ήταν η πρώτη που έχει προσπαθήσει να εμπλέξει το σχολείο μας παλαιότερα σε ευρωπαϊκά προγράμματα Etwinning και Erasmus.