Βρίσκεστε εδώ:  » ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  » Ιστορία  » Ιστορία του Σχολείου  »

Η ιστορία του σχολείου μας

Τελευταία ενημέρωση: 12-02-2013

Φωτογραφία από γυμναστικές επιδείξεις του παλιού εξατάξιου Γυμνασίου (Αρχείο Χ. Ταυλαρίδου). Αριστερά, διακρίνεται το σχολικό κτίριο που σήμερα στεγάζονται το 1ο και 2ο Γυμνάσιο.

Τη δεκαετία του 1950 δημιουργούνται στα Ν. Μουδανιά οι πρώτες τάξεις του γυμνασίου (Α & Β) ως παράρτημα του γυμνασίου Πολυγύρου και στεγάζονται αρχικά σε αποθήκη που δίνεται από τον Δήμο.

Το 1955-1956 οι τάξεις του γυμνασίου γίνονται σχολική μονάδα εξατάξιου γυμνασίου κ συνεχίζει να είναι παράρτημα του Πολυγύρου. Το ίδιο έτος χτίζεται και το κτίριο όπου στεγάζεται ακόμα και τώρα το γυμνάσιο.

Το 1977 με την Μεταπολίτευση γίνεται η νομοθεσία όπου καταργείται το εξατάξιο γυμνάσιο και λειτουργεί πλέον ως τρεις τάξεις γυμνασίου και τρεις λυκείου όπως είναι και σήμερα. Έτσι σε ένα κτίριο λειτουργούν και τα δύο σχολεία μαζί.

Το 1978 γίνεται πρώτη λυκειάρχης του σχολείου η κ. Αλεξάνδρα Παπασαραφιανού. Το 1980 λόγω της αύξησης του αριθμού μαθητών κτίζεται το κτίριο το οποίο θα στέγαζε το λύκειο και όπου συνεχίζει να στεγάζει μέχρι κ σήμερα….

Πανοραμική φωτογραφία, Αγιασμός Σχ. Έτους 2012-13Επιμέλεια: Χριστόφα Πηνελόπη