Βρίσκεστε εδώ:  » ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ  » Ανακοινώσεις  »

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Δημοσιεύτηκε στις calendar_today 13-10-2023 από τον χρήστη account_circleΔιαχειριστής  στην κατηγορία  Ανακοινώσεις

 Λέξεις  κλειδιά: Νέα Ανακοινώσεις ανακοινώσεις

print εκτύπωση  | 

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Στο πλαίσιο του προγράμματος "Youth reaction" που υλοποιεί η Α.Μ.Κ.Ε "ΙΑΣΙΣ" σε συνεργασία με τον Δήμο Νέας Προποντίδας και στο οποίο είχε συμμετάσχει το σχολείο σας, θα πραγματοποιηθούν δύο δραστηριότητες. Στις 21 Οκτωβρίου ημέρα Σαββατο και ώρα 10 έως 12 το πρωί, προσκαλούμε 20 μαθητές του σχολείου σας με ενδιαφέρον για την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορική ανάπτυξη να συμμετάσχουν σε δενδροφύτευση και πότισμα ήδη υφιστάμενων δένδρων και φυτών  σε διάφορα σημεία της πόλης των Νέων Μουδανιών. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας 20 μαθητές (οι ίδιοι ή διαφορετικοί) θα συμμετάσχουν το εργαστήρι "τρΈΧΩ Ιδέες για τον Τόπο μου". Ώρες 5-7 μ.μ.

Το εργαστήρι έχει στόχο να ενεργοποιήσει τους νέους της περιοχής, να τους φέρει κοντά με τις ανάγκες που υπάρχουν, να τους διασυνδέσει μεταξύ τους και να τους δώσει τα κατάλληλα εφόδια για να τους κάνει ηγέτες των δικών τους πρωτοβουλιών.Μερικές ιδέες για το εργαστήρι είναι: α) Καταπολέμηση κοινωνικών προβλημάτων και ανισοτήτων, β) Εξερεύνηση επιχειρηματικών ευκαιριών και γ) Ανάδειξη προοπτικών ανάπτυξης της περιοχής. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι νέοι πρέπει να δημιουργήσουν μια Ατζέντα Χάραξης Πολιτικής. Αυτές τις προτάσεις θα τις οριστικοποιήσουν μεταξύ τους με σκοπό να τις παρουσιάσουν στην τελετή Λήξης του έργου, που προβλέπεται να διεξαχθεί προς το τέλος του έτους. Κατά την ολοκλήρωση του βιωματικού εργαστηρίου, οι νέοι που θα ξεχωρίσουν, αλλά και όσοι εκδηλώσουν ενδιαφέρον, θα αυτοσυγκροτήσουν ένα άτυπο Τοπικό Συμβούλιο Νέων. Θα παρέχουμε εμείς το Member Agreement template το οποίο θα το υπογράψουν τυπικά μεταξύ τους.

Το εργαστήρι θα ανέβει σαν challenge στο Connect Your City App, και οι νέοι πρέπει να ενθαρρυνθούν να κατεβάσουν την εφαρμογή και να αποδεχτούν το τσάλεντζ επειδή θα γίνει κλήρωση με νικητήρια δώρα που θα προσφέρουμε εμείς.
- Οι νέοι θα πρέπει να ενθαρρυνθούν να παρακολουθήσουν την ασύγχρονη εκπαίδευση που σχεδιάστηκε για αυτούς, εδώ: 
https://elearning.biopolitics.gr/ (παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης με την ολοκλήρωση) όταν φυσικά το εργαστήρι ολοκληρωθεί.

 


Διαβάστηκε  127   φορές  |  Αξιολόγηση +1 (+1, -0)
  Μου αρέσει     Δε μου αρέσει