Βρίσκεστε εδώ:  » ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ  » Ανακοινώσεις  »

ΕΝΑΡΞΗ ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Γ. ΧΑΛΕΠΑΣ - Ε. ΣΑΚΑΓΙΑΝ - Α.Μ. ΤΣΑΚΑΛΗ

Δημοσιεύτηκε στις calendar_today 27-01-2022 από τον χρήστη account_circleΔιαχειριστής  στην κατηγορία  Ανακοινώσεις

 Λέξεις  κλειδιά: Νέα Ανακοινώσεις Τελλόγλειο ίδρυμα

print εκτύπωση  | 

Αγαπητοί/ες,

 

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα επιδιώκει να χτίσει μια ισχυρή επικοινωνιακή και εκπαιδευτική πολιτική και να θέσει τις βάσεις για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ μουσείου και σχολείου. Σχεδιάζει και φέτος μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων που απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.  Έχοντας ως στόχο την συστηματική γνωριμία του κοινού με την τέχνη και την ουσιαστική επαφή των παιδιών με τα έργα τέχνης μέσω των ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, διοργανώνει μουσείο-παιδαγωγικά προγράμματα βασισμένα στις νέες εκθέσεις που ξεκινούν τον Φεβρουάριο του 2022.   Επιδίωξή είναι η επίσκεψη στο μουσείο, να γίνει μια ώρα χαράς και διασκέδασης για τα παιδιά. Μια ώρα δημιουργική και παραγωγική κατά τη διάρκεια της οποίας οι μαθητές, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον μουσειακό χώρο, να εξοικειωθούν με τα εκθέματα και να γνωρίσουν την ιστορία τους. 

 

Οι πρώτες εκθέσεις που ξεκινούν στις 4 Φεβρουαρίου, συνεχίζουν την παράδοση παρουσίασης ζευγαριών καλλιτεχνών με δύο σπουδαίους δημιουργούς της γενιάς του ’80: τον Εδουάρδο Σακαγιάν και την Άννα-Μαρία Τσακάλη. Τα παιδιά, θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τα πολυπρόσωπα έργα του Εδουάρδου Σακαγιάν, να θαυμάσουν τα έντονα χρώματα της παραγωγής του και να αναρωτηθούν για την σημασία της ταυτότητας, της μοναδικότητας αλλά και της δύναμης του συνόλου. Στα έργα της Άννας-Μαρία Τσακάλη, θα θαυμάσουν τα λουλούδια της καλλιτέχνιδας και θα γνωρίσουν ένα μαγικό κόσμο με πολλαπλά αντιφατικά μηνύματα. Θα αισθανθούν πιο κοντά στη φύση και θα παρατηρήσουν την τεχνική της.

Στην συνέχεια, ακολουθεί στις 18 Φεβρουαρίου, η έκθεση –αφιέρωμα στον Γιανούλη Χαλεπά σε συμπαραγωγή με το Οnassis Culture. Η έκθεση παρουσιάζει το έργο του σημαντικότερου γλύπτη της νεοελληνικής τέχνης, που από πολλούς είχε χαρακτηριστεί ως ο Έλληνας Ροντέν. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη ζωή και το έργο του Χαλεπά, από την γέννησή του στον Πύργο της Τήνου, ως την ΄΄Κοιμωμένη΄΄ στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών κι από την ψυχολογική του κατάρρευση, τον εγκλεισμό του στο ψυχιατρείο της Κέρκυρας, ως την απομόνωση στα βουνά του νησιού, καταλήγοντας στην πνευματική και καλλιτεχνική του αφύπνιση, που τον καθιέρωσε στο καλλιτεχνικό στερέωμα τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

 

Στην αναλυτική περιγραφή της κάθε έκθεσης, θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τα προγράμματα των ξεναγήσεων, καθώς και στοιχεία που αφορούν τη διαδικασία των κρατήσεων. 

 

Σας υπενθυμίζουμε πως τα μουσείο-εκπαιδευτικά προγράμματα υλοποιούνται και διαδικτυακά σε ζωντανή σύνδεση.

 

Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε.

 

Με εκτίμηση,

 

 

 

________________________________________

Μπουντουρέλη Ελένη

Υπεύθυνη Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

 

Τελλόγλειο Ίδρυμα

Αγίου Δημητρίου 159A, 546 36 Θεσσαλονίκη

τηλ: 2310 991614, education@teloglion.gr 


Διαβάστηκε  82   φορές  |  Αξιολόγηση - (+0, -0)
  Μου αρέσει     Δε μου αρέσει