Βρίσκεστε εδώ:  » ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ  » Ανακοινώσεις  »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ-ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ 2020

Δημοσιεύτηκε στις calendar_today 30-03-2020 από τον χρήστη account_circleΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ  στην κατηγορία  Ανακοινώσεις

 Λέξεις  κλειδιά: Νέα Ανακοινώσεις Πανελλήνιες

print εκτύπωση  | 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοινώνεται ότι από σήμερα Δευτέρα 30 Μαρτίου ως και την Πέμπτη 9 Απριλίου οι υποψήφιοι-ες για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά Αίτηση-Δήλωση στο Λύκειο τους (ΝΕΟ για τελειόφοιτους/απόφοιτους και ΠΑΛΑΙΟ μόνο για απόφοιτους) .

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις οδηγίες του Υπουργείου στη σελίδα https://lyk-n-moudan-new.chal.sch.gr/index.php?pg=22011762 ή https://www.minedu.gov.gr/exetaseis-2/to-thema-exetaseis

Για το λόγο αυτό οι υποψήφιοι πρέπει να κατεβάσουν τη σχετική αίτηση (ΝΕΟ για τελειόφοιτους/απόφοιτους και ΠΑΛΑΙΟ μόνο για απόφοιτους), να τη συμπληρώσουν με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου και να την αποστείλουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση mail@lyk-n-moudan.chal.sch.gr μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία (30 Μαρτίου έως 9 Απριλίου 2020).

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΜΟΡΦΗ (ΟΝΟΜΑ-ΕΠΩΝΥΜΟ_ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ)_(ΝΕΟ ή ΠΑΛΑΙΟ), π.χ. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΓΕΡΑΚΗΣ_ΝΕΟ.

Παρατίθενται οι σύνδεσμοι για τα σχετικά αρχεία:

Α-Δ ΝΕΟ ΓΕΛ (1 σελίδα για υποβολή)
ΑΡΧΕΙΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΝΕΟ ΓΕΛ
ΑΡΧΕΙΟ Σχετική εγκύκλιος ΝΕΟ ΓΕΛ

Α-Δ ΠΑΛΑΙΟ ΓΕΛ (1 σελίδα για υποβολή)
ΑΡΧΕΙΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΛΑΙΟ ΓΕΛ.
ΑΡΧΕΙΟ Σχετική εγκύκλιος ΠΑΛΑΙΟ ΓΕΛ

Τις Αιτήσεις-Δηλώσεις μπορείτε, επίσης, να τις βρείτε στην πρώτη σελίδα του ιστότοπου https://lyk-n-moudan-new.chal.sch.gr ή στη σελίδα https://lyk-n-moudan-new.chal.sch.gr/index.php?pg=22011762 ή https://www.minedu.gov.gr/exetaseis-2/to-thema-exetaseis

 

ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΡΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΣΤΟ 2373021351 ή στο mail@lyk-n-moudan.chal.sch.gr

 

ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:

1. Συνοψίζοντας, όλοι οι υποψήφιοι (Νέο ΓΕΛ, Παλαιό ΓΕΛ, ΕΠΑΛ) θα πρέπει 30 Μαρτίου ως 9 Απριλίου, χωρίς άλλα δικαιολογητικά να στείλουν την Α-Δ (1 σελίδα για υποβολή) στο Λύκειό. Αν είναι υποψήφιοι για τα 3 Μουσικά Τμήματα, θα στείλουν την επιπλέον Α-Δ Μουσικά (1 σελίδα για υποβολή).

2. ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΙ-ΕΣ:

α. Όσοι-ες είναι υποψήφιοι με προφορική εξέταση (είτε τελειόφοιτοι είτε απόφοιτοι), θα πρέπει να στείλουν την Αίτηση-Δήλωση έχοντας επιλέξει το σχετικό πλαίσιο.

β. Επίσης, πρέπει να κατεβάσουν την παρακάτω αίτηση προς τη Διευθύντρια του ΓΕΛ Ν Μουδανιών, (αν είναι δυνατόν να την εκτυπώσουν), να τη συμπληρώσουν (ο γονέας-κηδεμόνας αν ο-η μαθητής-τρια είναι ανήλικος-η ή ο-η ίδιος-α μαθητής-τρια αν είναι ενήλικος-η) και να την αποστείλουν μαζί με την Αίτηση-Δήλωση.

ΑΙΤΗΣΗ_ΠΡΟΣ_ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

γ. Τέλος, πρέπει να επικοινωνήσουν με το Σχολείο για να ελεγχθεί ότι υπάρχουν τα δικαιολογητικά που χρειάζονται και που επικαλούνται στην αίτηση προς τη Διευθύντρια.

3. Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, τις Σχολές του Λιμενικού Σώματος και τις Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού πρέπει επιπλέον να υποβάλουν αίτηση απευθείας στο Στρατό, στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική, στο Λιμενικό ή στο Εμπορικό Ναυτικό σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις προκηρύξεις που θα εκδώσουν τα αρμόδια Υπουργεία και να κριθούν ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις. Οι παραπάνω προκηρύξεις θα διατίθενται από τα Στρατολογικά Γραφεία, τα Αστυνομικά Τμήματα, την Πυροσβεστική και τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές αντίστοιχα.


3. Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τα ΤΕΦΑΑ και θα συμμετάσχουν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν την επιθυμία τους για τα ΤΕΦΑΑ, ώστε να συμμετάσχουν και στις πρακτικές δοκιμασίες (υγειονομική εξέταση και αγωνίσματα).


4. Υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) μπορούν να είναι μόνο όσοι εξετάστηκαν πανελλαδικά το 2018 ή το 2019 (με τα ημερήσια ΓΕΛ ή με τα ημερήσια ΕΠΑΛ). Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων, δεν θα υποβάλουν την Αίτηση-Δήλωση, αλλά απευθείας μηχανογραφικό δελτίο.


5. Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων χωρίς εξετάσεις), έχουν ήδη αποκτήσει νέο πιστοποιητικό της πάθησής τους από τις αρμόδιες επταμελείς επιτροπές των νοσοκομείων. Αυτοί οι μαθητές, εφόσον δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, δεν υποβάλλουν την Αίτηση-Δήλωση, αλλά θα καταθέσουν μηχανογραφικό σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν αργότερα.


Διαβάστηκε  627   φορές  |  Αξιολόγηση +1 (+1, -0)
  Μου αρέσει     Δε μου αρέσει