Εμπειρίες από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα Euroscola - Στρασβούργο 2016

Δημοσιεύτηκε στις calendar_today 24-01-2017 από τον χρήστη account_circleΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ  στην κατηγορία  Βουλή των εφήβων - Ευρωπαϊκά προγράμματα

 Λέξεις  κλειδιά: Βουλή των εφήβων Ευρωπαϊκά προγράμματα Διαγωνισμοί

print εκτύπωση  | 

Η μαθήτρια της Β τάξης του σχολείου μας Βαρβάρη Άννα εκπροσώπησε το ΓΕ.Λ. Ν. Μουδανιών και όλη τη Χαλκιδική στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Euroscola στο Στρασβούργο, και μοιράζεται μαζί μας τις εμπειρίες της:

Η συμμετοχή μου στο πρόγραμμα Euroscola ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία, γεμάτη από πρόσωπα, γνώσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), γνωριμίες. Στο πρόγραμμα αυτό, δίνεται η ευκαιρία σε νέους από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, με διαφορετική νοοτροπία, γλώσσα, πολιτισμό να έρθουν σε επαφή και να συνεργαστούν με κοινό σκοπό να προτείνουν λύσεις στα προβλήματα της ΕΕ.

Οι υπάλληλοι του Ευρωκοινοβουλίου έλυσαν τις απορίες μας σχετικά με την ένωση, την αυξανόμενη δύναμή της, αλλά και τα προβλήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης. Και με τη σειρά μας, χωριστήκαμε σε διάφορες ομάδες εργασίας σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, την μετανάστευση, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την υποστήριξη των χωρών του τρίτου κόσμου και προτείναμε και εμείς λύσεις.

Είναι πραγματικά σπάνιο να βλέπει κανείς νέους από άλλες χώρες να εκθέτουν τις απόψεις τους, να ανταλλάζουν εμπειρίες, να επικοινωνούν. Στο πρόγραμμα αυτό το μυαλό ανοίγει και βλέπει νέους ορίζοντες, πέρα από την εγωιστική άποψη της μοναδικότητάς του, τόσο ως άτομο, όσο και ως έθνος. Είναι αληθινά θλιβερή η διαπίστωση πως οι περισσότεροι νέοι αγνοούν την αξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την βοήθεια που αυτή έχει να προσφέρει σε αυτούς.

Μακάρι στο μέλλον να υπάρξει δυνατότητα να συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό περισσότεροι νέοι και να διευρύνουν την αντίληψή τους.


Διαβάστηκε  2248   φορές  |  Αξιολόγηση +1 (+1, -0)
  Μου αρέσει     Δε μου αρέσει