Βρίσκεστε εδώ:  » ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ  » Εργασίες Μαθητών  »

Google Glasses - γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας

Δημοσιεύτηκε στις calendar_today 25-10-2015 από τον χρήστη account_circleΜΑΛΑΚΟΥΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  στην κατηγορία  Εργασίες Μαθητών

 Λέξεις  κλειδιά: Εργασίες μαθητών google glasses επαυξημένη πραγματικότητα

print εκτύπωση  | 

Google glasses

To Google Glass είναι "υπολογιστής που φοριέται" (wearable computer) και αναπτύσσεται από την Google. Το Google Glass έχει το σχήμα ενός ζευγαριού γυαλιά και φοριέται στο κεφάλι. Αντί για γυάλινους φακούς διαθέτει μια οθόνη στο ύψος του δεξιού ματιού και προσφέρει επαυξημένη εμπειρία της πραγματικότητας.

Μέσα του προβάλλεται η εικόνα μια οθόνης η οποία -όταν το ρυθμίσεις σωστά στο πρόσωπό σου- μοιάζει να στέκεται στον αέρα, λίγα εκατοστά από τα μάτια σου. Ο δεξιός πλαστικός βραχίονας της συσκευής έχει μέσα μια κάμερα, τη μπαταρία και τα ηλεκτρονικά εντόσθια, ενώ η επιφάνειά του είναι επιφάνεια αφής -καταλαβαίνει τα χάδια και τα πατήματα από τα δάχτυλά μας, όταν τα φοράμε.

Το Google Glass αναπτύχθηκε από την Google X, η εγκατάσταση μέσω από το Google που είναι αφιερωμένο στις τεχνολογικές εξελίξεις, όπως τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό.

Το Google Glass είναι μικρά και λεπτά όταν προσαρμόζονται στο κεφάλι.

Το πρωτότυπο του Google Glass έμοιαζε τυπικά γυαλιά με φακό. Στα μέσα του 2011, η Google έκανε ένα πρωτότυπο που ζύγιζε  3,6 kg. Το 2013 ήταν ελαφρύτερο από το μέσο όρο ζευγάρι γυαλιά ηλίου.

Το προϊόν δημοσίως ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του 2012. Ο Sergey Brin φορούσε ένα πρωτότυπο γυαλί στις 5 Απριλίου, 2012, στο Σαν Φρανσίσκο. Τον Μάιο του 2012, η ??Google απέδειξε για  πρώτη φορά πώς το Google Glass θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για  να εγγραφεί ένα βίντεο.

Τον Απρίλιο του 2013, το "Explorer Edition" τέθηκε στη διάθεση του Google I / O για την ανάπτυξη στις Ηνωμένες Πολιτείες για $ 1.500.

Η Google παρείχε τέσσερις επιλογές γυαλιών με συνταγογράφηση για 225$ και δωρεάν ζευγάρι για κάθε νέα εξέλιξη. Η Google συνεργάστηκε με την ιταλική εταιρεία γυαλιών οράσεως Luxottica (που ανήκουν στη Ray-Ban, Oakley και άλλες μάρκες), για να προσφέρουν καινούρια σχέδια.

Τον Ιούνιο του 2014, η Κυβέρνηση του Νεπάλ, ενέκρινε το Google Glass για την αντιμετώπιση λαθροθήρων άγριων ζώων και βότανων στο Εθνικό Πάρκο «Royal Chitwan» και άλλα πάρκα που αναφέρονται στα Μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αρχές του 2015 η Google ανακοίνωσε ότι σταματά την παραγωγή και την πώληση των έξυπνων γυαλιών της Google Glass. Αργότερα η ίδια παραδέχτηκε ότι έκανε λάθη με το συγκεκριμένο project και ότι πήρε το μάθημά της, λέγοντας ότι άφησε να δημιουργηθεί όλο αυτό το hype που ξεπερνούσε τις δυνατότητες της συσκευής. Το Google Glass ήταν ένα prototype το οποίο αν και κόστιζε 1500 δολάρια, δεν ήταν ολοκληρωμένο.

Σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η Google δίνει στα έξυπνα γυαλιά της μια δεύτερη ευκαιρία κάνοντας restart. To project άλλαξε ονομασία, πλέον θα λέγεται Project Aura, θυμίζει το Project Ara για αρθρωτό smartphone, αλλά είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι μηχανικοί, προγραμματιστές και project managers που εργάζονταν προηγουμένως στο Lab126, τμήμα hardware της Amazon, μετακόμισαν στην Google και ανέλαβαν το Project Aura. Οι περισσότεροι από αυτούς απολύθηκαν από την Amazon μετά την αποτυχία του Amazon Fire Phone.

To Business Insider αναφέρει ότι η ομάδα του Project Aura θα δουλεύει επάνω και σε άλλες wearable συσκευές πέραν των γυαλιών, θα παραμείνει υπό την επίβλεψη της Google και όχι της μητρικής Alphabet. Επικεφαλής παραμένει ο Ivy Ross, που ήταν στο αρχικό Project Glass, αλλά θα δίνει αναφορά στον Tony Fadell, CEO της Nest, ωστόσο το Project Aura παραμένει ανεξάρτητο από την Nest.

Πηγές:

http://www.georgakopoulos.org/work/reviews/google-glass/

http://techblog.gr/gadgets/google-glass-turned-into-project-aura-6921/

https://en.wikipedia.org/wiki/Google_Glass


Διαβάστηκε  3937   φορές  |  Αξιολόγηση +3 (+3, -0)
  Μου αρέσει     Δε μου αρέσει