Βρίσκεστε εδώ:  » ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ  » Ανακοινώσεις  »

Αγορά απινιδωτή από το ΓΕΛ Ν. Μουδανιών

Δημοσιεύτηκε στις calendar_today 11-11-2021 από τον χρήστη account_circleΔιαχειριστής  στην κατηγορία  Ανακοινώσεις

 Λέξεις  κλειδιά: Νέα Ανακοινώσεις απινιδωτής Erasmus+

Κατεβάστε το αρχείο    1636614616Apinidotis.docx (docx, 465 KB)  |  print εκτύπωση  | 

Τη Δευτέρα παραδόθηκε στη Διευθύντρια του ΓΕΛ Ν. Μουδανιών, κα. Κρυστάλλω Πολίτου, ο απινιδωτής που αγοράστηκε από το σχολείο με χρήματα που συγκεντρώθηκαν μέσω δράσεων και προγραμμάτων.

Κατά την πρώτη δράση τοποθετήθηκε στο σχολείο ένα κουτί με το σλόγκαν «ένα ευρώ για μια καρδιά» μέσω της οποίας συγκεντρώθηκαν κάποια χρήματα. Η επόμενη δράση ήταν η κυκλοφορία λαχείων με έπαθλο ένα ποδήλατο -που αγοράστηκε με λεφτά του λαχείου- και το κέρδισε μαθητής μας (είχε γίνει ανακοίνωση τότε). Οι δράσεις αυτές έλαβαν χώρα τα σχολικά έτη 2016-2017 και 2017-2018 και υπεύθυνη καθηγήτρια που τις οργάνωσε ήταν η Λεμονιά Λάσκαρη.

Καθώς τα χρήματα δεν επαρκούσαν και ενέσκηψε η πανδημία με αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση της σχολικής διαδικασίας, η απόκτηση του απινιδωτή μετατέθηκε στο μέλλον. Τελικά τη σχολική χρονιά 2020-2021 αποφασίστηκε να παραχωρηθεί το ποσό που έλειπε από τα χρήματα του Erasmus+ του σχολείου (της περιόδου 2018-2020) τα οποία εξοικονομήθηκαν από την ορθή διαχείριση του προγράμματος και μπορούσαν πια να διατεθούν για σχολικές ανάγκες μετά την ολοκλήρωση του. Έτσι έγινε παραγγελία του απινιδωτή στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς και στις αρχές της σχολικής χρονιάς 2021-2022 ο απινιδωτής παραδόθηκε στο σχολείο μας.

Θα ακολουθήσει δράση σε συνεργασία με το «Kids save lives» για να επιμορφωθούν οι εκπαιδευτικοί του ΓΕΛ Ν. Μουδανιών καθώς και άλλοι ενδιαφερόμενοι και θα τοποθετηθεί στο Γυμναστήριο του Λυκείου ώστε να έχουν πρόσβαση περισσότερα υπεύθυνα άτομα και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί αν και όποτε χρειαστεί.


Διαβάστηκε  441   φορές  |  Αξιολόγηση +3 (+3, -0)
  Μου αρέσει     Δε μου αρέσει