Βρίσκεστε εδώ:  » ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ  » Ανακοινώσεις  »

Διαγωνισμός Σκίτσου - Ο πλανήτης του άλλου, πλανήτης όλων μας

Δημοσιεύτηκε στις calendar_today 28-09-2016 από τον χρήστη account_circleΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ  στην κατηγορία  Ανακοινώσεις

 Λέξεις  κλειδιά: Νέα Ανακοινώσεις Διαγωνισμοί

print εκτύπωση  | 

ΘΕΜΑ: Διαγωνισμός σκίτσου με τίτλο «Ο πλανήτης του άλλου πλανήτης όλων μας »

Σας ενημερώνουμε ότι το Φόρουμ Διαπολιτισμικού Διαλόγου/Πανεπιστήμιο Πατρών και η Educartoon, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και τη διασπορά, διοργανώνουν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων τον μαθητικό διαγωνισμό σκίτσου με τίτλο «Ο πλανήτης του άλλου πλανήτης όλων μας».

Ο διαγωνισμός διενεργείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας 2016 που έχει τίτλο «Ζώντας μαζί σε πολυπολιτισμικές κοινωνίες: Σεβασμός, διάλογος, αλληλεπίδραση» και απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας καθώς και των σχολείων της Ομογένειας. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί στους μαθητές και τις μαθήτριες η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά με τη «γλώσσα» του σκίτσου, να συζητήσουν για τη διαφορετικότητα των ατόμων στις σύγχρονες πλουραλιστικές κοινωνίες και να αποτυπώσουν αναπαραστάσεις του ξένου και του διαφορετικού δημιουργώντας έργα ατομικά ή ομαδικά (σκίτσα, γελοιογραφίες), τα οποία στη συνέχεια θα αξιολογηθούν και θα εκτεθούν σε ηλεκτρονική έκθεση.

Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος ένα μεμονωμένο τμήμα σχολείου, μια τάξη, μια ομάδα μαθητών από περισσότερα τμήματα ή τάξεις σχολείου ή μεμονωμένοι μαθητές. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει αναλάβει την παιδαγωγική καθοδήγηση των συμμετεχόντων ένας ή περισσότεροι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Ο διαγωνισμός ξεκινά τον Οκτώβριο 2016 και καταληκτική ημερομηνία υποβολής των έργων είναι η 31η Ιανουαρίου 2017.


Αναλυτικές πληροφορίες για τον διαγωνισμό, οι όροι συμμετοχής καθώς και οι φόρμες της αίτησης συμμετοχής και του καταλόγου συμμετεχόντων έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο της Educartoon ( http://www.educartoon.gr) και του Διαπολιτισμικού Φόρουμ (http://intercultural.upatras.gr).

Οι σχολικές μονάδες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα υποβάλουν τα έργα των μαθητών είτε ηλεκτρονικά στο e-mail: info@educartoon.gr
είτε ταχυδρομικά στην διεύθυνση: EDUCARTOON, Τ.Θ. 457, ΕΛΤΑ ΑΛΙΜΟΥ 2, T.K. 174 02

Τα έργα που θα υποβληθούν θα πρέπει να συνοδεύονται οπωσδήποτε από την αίτηση συμμετοχής και τον κατάλογο συμμετεχόντων συμπληρωμένα. Στην πίσω όψη των έργων θα πρέπει να αναγράφονται τα εξής στοιχεία των δημιουργών τους: το ονοματεπώνυμο, η τάξη και το τμήμα του μαθητή/των μαθητών καθώς και τα στοιχεία του σχολείου στο οποίο φοιτούν (επωνυμία, ταχυδρομική διεύθυνση, τηλέφωνο, φαξ, e-mail). Κατά την ηλεκτρονική αποστολή τα παραπάνω στοιχεία θα πρέπει να αναγράφονται σε συνημμένο αρχείο και να αντιστοιχούν στο αποστελλόμενο έργο.

Τα έργα θα αξιολογηθούν από Κριτική Επιτροπή που θα αποτελείται από ειδικούς ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες και εκπαιδευτικούς. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2017 στον ιστότοπο της Educartoon και οι καλύτερες μαθητικές εργασίες θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση σε χρόνο και σε τόπο που θα ανακοινωθεί από την Οργανωτική Επιτροπή.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο e-mail: info@educartoon.gr

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι προαιρετική και χωρίς κόστος για το Δημόσιο.


Διαβάστηκε  403   φορές  |  Αξιολόγηση - (+0, -0)
  Μου αρέσει     Δε μου αρέσει